NB

 

 

 

 

Våra trädgårdskurser finns för dig som är nybörjare såväl som för dig som haft trädgård ett tag och nu vill utveckla dina kunskaper.

 

Trädgårdsplanering I

 

Denna kurs tar upp hur man mäter upp sin trädgård, planerar vad trädgården skall användas till, befintliga fasta punkter, önskemål och grovplanering.

 

Trädgårdsplanering II

 

I fortsättningskursen ritar vi upp trädgården, planerar växtval, färgsättning, kostnad  och arbetsinsats.

 

Att anlägga en damm (helgkurs)

 

Denna kurs är en praktisk kurs. Vi anlägger en damm tillsammans. Vi planerar, ritar upp, beräknar kostnad och arbetsinsats och sedan går vi till verket.

 

Köksträdgården

 

Vi lär oss anlägga en köksträdgård och får odlingstips om de vanligaste grönsakerna och bären. Vi går igenom växelbruk och att odla i högbädd.

 

Anlägga en surjordsrabatt (helgkurs)

 

Denna kurs är en praktisk kurs. Vi anlägger en surjordsrabatt tillsammans. Vi planerar, ritar upp, beräknar kostnad och arbetsinsats och sedan går vi till verket.

 

Svampkurs ( helgkurs )

 

Denna kurs är en praktisk kurs. Första dagen plcokar vi svamp tillsammans med en svampkonsulent och får lära oss vilka sorter som är goda att äta. Dag 2 spenderar vi i köket med en kock och får tips om hur vi ska tillreda våra nyplockade dyrgripar.

 

Betonggjutning

 

Vi gjuter krukor, trampstenar och andra saker till trädgården.

 

Sådd och förökning

 

Vi lär om sådd och förökning av växter genom t ex rotskott, sticklingar och delning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trädgård

Planering och kursutbud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi samarbetar med ..... då det gäller logi och mat. I helgkursernas kursavgifter ingår lunch, kaffe och middag dag 1, övernattning, frukost och lunch dag 2.

 

Alla våra praktiska kurser hålls vid vår anläggning i Karlstad. Där har vi tillgång till lokal, pentry, växthus och stora ytor att gräva på.

 

Våra lärare har lång erfarenhet av trädgård och är mycket kunniga inom sitt område.